Šodien visi kopā svinējām Eiropas Medus brokastis!
Pēc medus degustācijas brokastīs grupiņās, otrā un trešā posma bērnus Svētku zālē sagaidīja bitenieks Māris Buholcs.
Māris mums pastāstīja un parādīja tik daudz interesantu faktu par bitēm un medu – kā iegūst medu, kādās krāsās ir medus, uzzinājām, ka medus var būt gan šķidrs, gan kristalizējies, gan krēmveida, kā pareizi rīkoties, ja medus kļuvis ciets un vēlamies, lai tas atkal kļūtu šķidrs, bet nezustu tā vērtīgās sastāvdaļas, kā smaržo medus un daudz citu interesantu faktu gan par bitēm, gan procesu, kamēr medus nonāk pie mums uz galda.
Kopā degustējām trīs dažādu veidu medu – pļavas ziedu medu, liepu medu un griķu medu! Sajutām to garšu un smaržu nianses.
Biškopis uz bērnudārzu bija atvedis arī stropu un dažādus darba rīkus. Kas gan var būt aizraujošāk par praktisku darbošanos – ne tikai redzēt un dzirdēt, bet arī sajust un darboties praktiski!
Paldies Annas tētim Mārim par ideju un iespēju!
Paldies grupiņas “Pūcītes” skolotājai Ingai par krāšņo foto stāstu, ko aicinām aplūkot Šeit!