2019./2020. mācību gadā turpinām virzīties pēc izstrādātā rīcības plāna

Septembrī devāmies ekskursijā uz Daibes poligonu, kur līdzi ņēmām našķus vairakkārt izmantojamos traukos, varam arī palielīties, ka nevienam bērnam nebija plastmasas maisiņi. Iemācījāmies kā pareizi ēst, neradot atkritumus. Arī grupiņā bērniem ir ēdiena izvēles iespējas, ēdienu uzlikt tik cik pats var apēst, tādējādi neradot ēdiena pārpalikumus, kas jāizmet. Šīs ekskursijas iespaidoti savā grupā audzējam sliekas, kuras pavasarī izlaidīsim dobītē.  Ziemassvētkos saņēmām našķu dāvaniņu no Daibes personāla, kas tika sarūpēts no veikala IEBER.LV. Sakām lielu paldies!

Oktobrī bija vecāku pēcpusdiena – auduma maisiņu šūšanas darbnīca, kas tapa no nevajadzīgiem T-krekliem. Šūtie maisiņi kalpo kā sporta tērpa maisiņi.

Novembrī uzrokot pavasarī apraktos atkritumus (stiklu, plastmasu, metālu, kartonu, salvetes) secinājām, ka dārznieki ir mūsu atkritumus izrakuši, aprakām tos pa jaunu un gaidīsim pavasari, lai redzētu, kas ar tiem ir noticis.

Decembris – svētku mēnesis. Šogad bērni paši locīja un līmēja papīra dāvanu maisiņus no tapetēm, gatavoja draugam eglīšu rotājumu no dabas materiāliem vai dažādiem tekstilmateriāliem, locīja apsveikumu kartītes un izmantoja papīra atgriezumus dažādām dekorācijām uz tām. Novietojām grupā atkritumu šķirošanas tvertnes, pārrunājām, kas kurā tvertnē ir izmetams.

Janvāris – tā kā šajā mēnesī bērni vairāk slimo, tad tika pieņemts lēmums vecāku radošo pēcpusdienu nerīkot. Bet vecākiem tika izdalītas anketas par iepirkšanās paradumiem, pieredzes stāsts un atsūtīt foto, kā kopā ar ģimeni iepērkas. Vēl tiek gaidītas anketas un foto.

Skip to content